Úvod Profil společnosti Propagace Poptávka Kontakty Obchodní zástupci Dokumenty

Produktové řady

Semínkový chléb

Informace o produktu:
Směs pro přípravu exkluzivního formového chleba, který pokud je připraven podle doporučovaného postupu se vyznačuje harmonickou výraznou chutí tvořenou vyváženou kombinací různých obilovin a olejnatých semen. Chuť výrobku je zvýrazněna přídavkem směsi chlebového koření a praženého sladu. Směs obsahuje významný podíl hrubé obilné vlákniny. Vysoký obsah olejnatých semen tvoří zajímavě bohatě mramorovanou střídu a vnáší do výrobku rostlinné oleje v přírodním stavu s významným podílem nenasycených mastných kyselin. Použité suroviny jsou přírodním zdrojem minerálních látek: Ca, Mg, P, K, a obsahují i stopové množství Se a vitamínů skupiny B, E, D, A, K. Vlastnosti tohoto chleba nejlépe vyniknou je li konzumován nakrájený na tenké plátky a jemně potřený medem.

Složení:
Slunečnicové semeno loupané, pšeničná mouka, žitná trhanka, kukuřičná krupice, sojová drť pražená, pražený ječný slad, chlebové koření, pohanka loupaná.

Balení skladování:
Výrobek je balen do papírových pytlů po 30 kg.
Skladujte v suchu a chladnu

Trvanlivost:
Doba minimální trvanlivosti činí 6 měsíců.

Receptura na 24 ks:

Směs semínkový chléb   4 kg 
Pšeničná mouka hladká 2 kg
Mouka žitná T 930 1,2 kg
Voda 4,5 litrů
Droždí 0,13 kg
Sůl 0,13 kg
Celkem těsto 12 kg
Ztráty pečením  15 %/kg
Hmotnost po upečení 10,2 kg

Technologický postup:

Zápara  ANO
Teplota vody zápary 50°C
Bobtnání cca. 2 hod
Doba míchání (pomalu + rychle) 6 + 4 min.
Teplota těsta 27 - 30°C
Zrání těsta 10 min.
Kynutí 45 - 50 min.
1. Teplota / doba pečení 230°C / 10 min.
2. Teplota / doba pečení 210°C / 30 min.

 

 

 

 

 

 

Home | Tisková verze | Mapa stránek | Kontakty

edited by N.E.S.P.I